Kangen Water - eller Kangen-vand på dansk - er rent, sundt, lækkert vand, som i årtier har hjulpet og begejstret mennesker over hele verden.
Det hydrerer kroppen meget hurtigt og effektivt og skaber på samme tid et sundt, basisk miljø, som styrker vitaliteten og det generelle velbefindende.
Vand er IKKE bare vand...! Se her
- Gavner syre/base-balancen - Perfekt til en basisk livsstil - Antioxidante egenskaber - Masser af Molekylær Hydrogen - Bekæmper Frie Radikaler - Filtreret og rent - Mikro-struktureret vand - Hydrerer på celleniveau - Omdanner dit vandhanevand - Meget nem og hurtig tilslutning
Se, hvordan Kangen Water virker.
Denne video viser Kangen Water's kemiske egenskaber og forklarer baggrunden for vandets mange sundhedsmæssige effekter.
Kangen Water giver din krop de bedste forudsætninger for at gøre det, som den fra naturens side er designet til.
Herunder kommer en kort beskrivelse af vandets vigtigste egenskaber.
Basisk
Som med de fleste andre ting i livet begynder et optimalt helbred med balance.
Basisk er det modsatte af surt og betyder, at pH-værdien i vandet ligger højere end det neutrale 7. Kangen-vandet kan laves helt op til pH 9,5, og dette giver en unik mulighed for at neutralisere de syreophobninger, som vores typiske indtag af mad, drikke og øvrige moderne levevis medfører i kroppen.
Dette forhold mellem syre og base er meget vigtigt for kroppens tilstand, og den såkaldte syre/base-balance har i hundredevis af år været brugt til at opnå balance og optimalt helbred.
På billedet ovenfor kan du se pH-værdien på forskellige drikkevarer, som har fået testdråber og derfor skiftet farve.
Venstre side af skalaen er sur, grøn er neutral og højre side er basisk.
Glasset længst til højre er det basiske Kangen Water.
Hydrogen-rigt
I Kangen-maskinen bliver vandmolekylerne spaltet, hvorved en masse Hydrogen-atomer frigøres fra Ilt-atomet.
Derved får det en høj koncentration af Molekylær Hydrogen (H2). Denne frie Hydrogen er en meget effektiv antioxidant, som hurtigt passerer gennem cellemembranerne og kan reducere både Frie Radikaler og oxidativ stress.
Elektrolyse-processen i maskinen omdanner dit vandhanevand til Hydrogen-rigt Kangen Water.
Oxidationsprocesser i kroppen kan producere Frie Radikaler, hvorimod antioxidanter bekæmper disse Frie Radikaler.
Et højt niveau af oxidanter og utilstrækkeligt med antioxidanter kan skabe oxidativ stress i kroppen. For at reducere den oxidative stress og de tilhørende ødelæggelser, som det forårsager, bør et konstant tilskud af antioxidanter være en fast del af alle menneskers daglige indtag.
Af samme grund bør man ikke kun overveje mængden af vand, som man drikker, men også kvaliteten. Begge dele er essentielle for vores daglige velvære.
Negativ ORP
(Oxidation Reduction Potential)
Hydrogen-rigt vand er karakteriseret ved en negativ ORP.
ORP-værdier måles i milliVolt og angiver, hvorvidt en substans er oxidativ, antioxidativ eller neutral.
En væske med høj ORP-værdi (positive tal) har et højt oxiderings-potentiale og er ikke er velegnet til indtagelse.
En væske med lav ORP-værdi (negative tal) har et højt antioxidant potentiale og er særdeles velegnet til indtagelse.
Ligesom med pH-værdien er ORP-værdien et vigtigt forhold, når man skal vurdere kvaliteten af vand.
ORP-værdien i Kangen Water er ned til -850 milliVolt og derfor ca. 10 gange så antioxidativt som C- vitamin.
Flaskevand
Det danske vandhanevand har i årtier haft et godt ry, når vi sammenlignede med andre steder i verden. Men desværre er det langt fra godt nok. Vores grundvand er blevet alvorligt forurenet gennem de sidste 60-70 år, og resultatet kan ses på målinger i hele landet, der langt overskrider de tilladte grænseværdier. Det er store mængder af sprøjtegifte og plasticforekomster, der tvinger vandværker til lukning og gennem ca. 30 år har skabt et marked for flaskevand.
Problemet med flaskevand er dog, at det heller ikke er specielt rent eller godt. Flere producenter benytter sig af overfladevand og/eller vandhanevand, og selv i de tilfælde, hvor der kun bruges kildevand, er det altså ikke renere end den undergrund, det kommer op af.
Yderligere er flaskevand helt dødt, når det kommer til antioxidanter, og udover, at flaskerne medfører et stort plasticspild, er der i de fleste tilfælde risiko for, at emballagen afgiver uønskede BPA-stoffer til vandet.
b
Filtreret
Kangen-maskinerne er udstyret med et førsteklasses filter, der ved hjælp af aktivt kul frasorterer lugt, vira, bakterier, okkersmag, kemiske rester som f.eks. pesticider, mikroplastic samt selvfølgelig større fysiske bestanddele som rust og aflejringer fra rørene.
Derudover frasorteres syremineraler som f.eks. Chlorid, Flourid, Nitrat og Fosfat i elektrolyseprocessen.
Kangen Water benævnes også Electrolyzed Reduced Water (ERW) eller Hydrogen-vand.
Det starter med almindeligt vandhanevand. Kangen-maskinens High Grade Filter filtrerer først vandet, så vira, bakterier, mikroplast, tungmetaller, medicinrester, aflejringer fra rørene m.m. ned til 5 mikrometer renses fra.
Elektrolyse
Der sidder et antal
strømførende plader i maskinen, der skaber den elektrolyseproces, som er helt
central for produktionen af Kangen Water.
Disse plader får hhv. positiv og negativ strøm og
fungerer som hhv. anode og katode.
Når vandet passerer henover disse plader,
adskiller den elektriske påvirkning vandets basemineraler (som f.eks. Calcium,
Natrium og Magnesium) fra syremineralerne (som f.eks. Fosfor, Flour og Nitrat).
Ved samme proces separeres nogle af
Hydrogen-atomerne fra Ilten, og der dannes OH- (Hydroxid-ioner) og H+ (Hydrogen-ioner).
Hydrogen-ionerne reagerer med elektroner, som
kommer fra katoden (negativt ladet elektrode), og der dannes H2, også kaldet
Molekylær Hydrogen. Hydroxid-ionerne forbliver, som de er, og gør vandet mere
basisk omkring katoden.
Og omvendt, tæt på anoden (positivt ladet
elektrode) giver Hydroxid-ionerne elektroner til anoden, og der dannes O2
(Ilt). Hydrogen-ionerne forbliver, som de er, og gør vandet mere surt omkring
anoden.
Disse to slags vand, hhv. surt og basisk, separeres af membraner og kommer ud gennem to forskellige slanger.