Kangen Water er ikke nogen ny opfindelse.
Tværtimod har det været brugt på japanske hospitaler i årtier, og i dag har du mulighed for at få Kangen Water direkte ud af din egen vandhane.
Kangen-vandets videnskabelige benævnelse er Electrolyzed Reduced Water (ERW) og kaldes også for Hydrogen-vand.
Kangen Water maskinen filtrerer først vandhanevandet, og derefter separeres Hydrogenen og Oxygenen med en proces, der kaldes elektrolyse. Denne proces tilføjer en elektron til Hydrogenet og danner et nyt molekyle, der kaldes Diatomisk Molekylær Hydrogen. Når dit drikkevand gennemgår denne proces, produceres antioxidant Kangen Water.
En oxidant substans fremmer pr. definition oxidering - altså en iltning- og nedbrydningsproces, mens antioxidant er en substans, der reducerer eller forhindrer en sådan oxidering af et stof.
I den menneskelige krop har oxidativ nedbrydning været impliceret i mange af vor tids sygdomme, så som kræft, hjertesygdomme og diabetes. Antioxidanter virker ved at reducere de Frie Radikaler i kroppen, som potentielt set kan ødelægge celler og forårsage sygdom.